Syftet med projektet har varit att ge dess samverkanspartners (forskare, studenter, och Skaraborgs kommunala aktörer inom natur- och kulturarv och besöksmålsutveckling) en tvärvetenskaplig kunskapsutveckling inom innovativt Digitalt Berättande. Projekten har byggt vidare på de transmediala demonstratorer som togs fram under den första KASTiS-omgången 2015 – 2018. Samarbetspartners har varit Skaraborgs kommunalförbund, alla femton kommuner i Skaraborg samt organisationer och institutioner tillhörande kommunerna. Exempelvis Västergötlands Museum, Mediapoolen AB i Västra Götaland, Platåbergens Geopark, Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle, Next Skövde och Skaraborgs turistorganisationer.
Samverkan har också skett med externa aktörer som Riksantikvarieämbetet, Kulturutveckling i VGR, Sweden Game Arena och Science Park i Skövde, Platsbaserade Digitala Upplevelser vid Geomedia på Karlstads Universitet och Nordiskt Centrum för Kulturarvspedagogik i Östersund. Ett av arbetsmomenten har varit att bjuda in aktörerna till de kulturarvs- och spelteknologiseminarier som anordnas vart år på Högskolan i Skövde.
KASTiS-projektet har med sina delprojekt gett en bred grupp aktörer ökade kunskaper om det hållbara i att arbeta digitalt och transmedialt för att tillgängliggöra natur- och kulturarv, besöksmål etc. Covid-pandemin under projektet påverkade tänkt utställningsverksamhet och olika typer av möten, men visade samtidigt flexibiliteten och tillgängliggörande-möjligheten som finns i det transmediala berättande-arbetssättet.
KASTiS - Kulturarv och Spelteknologi i Skaraborg
Skaraborgs kommunalförbund
Högskolan i Skövde